ALTRES ESPAIS

  • Avui dia Barcelona disposa de diferents entitats i espais de creació privats que contribueixen decisivament a posicionar-la com una ciutat amb gran potencial creatiu.

   Tot i que cada vegada és més difícil parlar de disciplines o de gèneres, perquè hi ha una clara i sana tendència cap a la transversalitat artística, aquests espais es mouen en els àmbits del teatre, la dansa i les arts del moviment, el circ, les arts visuals i la música.

  • Es tracta d’espais flexibles, pura expressió de la cultura viva en la qual es desenvolupen també produccions intermèdies i processos de creació.

   Són espais oberts, col·lectius, transgressors, pluridisciplinaris i que volen garantir l’autonomia de l’art.

   Aquests reben també el suport de l’Ajuntament de Barcelona a través de la línia de subvencions de l’Institut de Cultura.

 • ALMAZEN

  C. de Guifré, 9 baixos
  08001 Barcelona
  www.almazen.net

  Disciplines

  Dansa i Música

  Metro

  L2 Sant Antoni

  Autobús

  Línies 20, 24, 37, 41, 55, 64, 120 i 141

  La paraula Almazen deriva de l’espanyol ànima i del japonès zen, i de l’àrab almajzán. Almazen, seu de l’associació cultural La Ciutat de les Paraules, és un espai d’interacció cultural al Raval de Barcelona, un viver de propostes artístiques i professionals en l’àmbit de la cultura.

  Des d’Almazen es defensa una visió de la cultura transversal, participativa, còmplice i vital que ha d’ajudar a construir nous models de convivència al barri i noves formes de sostenibilitat i desenvolupament cultural a la ciutat. La clau de la plataforma és la interdependència: la col·laboració i la cooperació entre professionals en la definició i el desenvolupament dels projectes.

  Almazen té com a principals objectius:

  • Crear un model de gestió que vetlli per la sostenibilitat de l’ecosistema cultural de la ciutat, per mitjà de la implicació d’institucions, artistes i un ampli espectre del públic actiu en un concepte de cultura participativa i corresponsable.

  • Esdevenir viver i altaveu de propostes artístiques que es caracteritzen pel seu segell de qualitat i compromís.

  • Impulsar un motor de creativitat sostenible en tots els àmbits: humà, social i artístic.

  • Nodrir una xarxa d’intercanvi local i internacional.

  Alguns dels seus projectes emblemàtics són Cabaret Cabró, ALMArítim, Sopa de Soupes, Serial Artist, Operació Ulls Oberts, Moving Words, Mad-Movies, Almatango i els seus Workshops, que són la millor manera de conèixer la creació contemporània a través dels artistes.

 • ANTIC TEATRE

  C. Verdaguer i Callís, 12
  08001 Barcelona
  www.anticteatre.com

  Disciplines

  Teatre

  Metro

  L1 i L4 Urquinaona

  Autobús

  Línies 33, 36, 42, 43, 44 i 60

  Antic Teatre-Espai de Creació està ubicat en un edifici fundat l’any 1879 amb el nom de Cercle Barceloní d’Obrers de Sant Josep per l’arquitecte Joan Martorell. Reobert l’any 2003 ha estat inaugurat per tercera vegada, l’any 2010, després d’una reforma integral d’aquest edifici catalogat com a patrimoni d’interés cultural i situat al Barri de Sant Pere del Districte de Ciutat Vella.

  Antic Teatre s’ha consolidat com un dels referents de l’escena contemporània de Barcelona. Un centre de recursos artístics que es dedica a l’exhibició, suport a la creació, promoció i difusió de les arts escèniques i visuals compromeses amb la recerca de nous llenguatges, noves tecnologies o noves dramatúrgies, la música, les arts plàstiques, la literatura, temes socials, culturals, polítics i de pensament contemporanis.

  Actualment Antic Teatre integra un conjunt d’entitats i espais interrelacionats: Antic Teatre-Espai de Creació (espai multidisciplinari de programació d’espectacles de noves tendències artístiques i residències de creació), l’Associació Cultural i els artistes i companyies residents.

  A més a més conforma aquest projecte el Centre de Recerca, Creació, Assaig i Residència AdriAntic. Aquest espai situat a la frontera amb el municipi de Sant Adrià del Besós, al Districte de Sant Martí, consta d’un gran espai principal de 490 m2, amb terra de fusta, serveis i dutxes. A més té accés directe a un ascensor i un muntacàrregues.

  AdriAntic ofereix a les compa-nyies un espai per poder-hi desenvolupar investigacions, creacions i produccions d’espectacles amb les condicions mínimes necessàries:

  •Cessió de l’espai de manera gratuïta per als creadors en residència.

  •Disponibilitat exclusiva de l’espai amb l’avantatge de no haver de muntar i desmuntar l’escenografia per a cada sessió de treball.

  •Llibertat d’horaris per a l’accés i l’ús de l’espai.

  Gràcies a aquesta conjunció es fa possible que els creadors tinguin, per un costat, espais a on desenvolupar els seus projectes i que, per altra banda, tinguin l’oportunitat de presentar el resultat dins de la programació de l’Antic Teatre.

 • CONSERVAS

  C. de Sant Pau, 58, baixos
  08001 Barcelona
  www.conservas.tk

  Disciplines

  Dansa i Música

  Metro

  L3 Liceu

  Autobús

  Línies 14, 59, 91 i 120

  Conservas és un espai canviant per a la creació, l’intercanvi, les connexions, l’experimentació, l’aprenentatge i la transformació en general. Produeix accions, mediaaccions i altres eines, i té una sala polivalent de 45 m, dues oficines i un centre de documentació i consulta. També disposa d’un habitatge per a residències.

  Aquest projecte d’agitació cultural va néixer el 1994, i treballa a partir de la recerca, la producció, la difusió i la gestió de propostes innovadores en el camp de les arts escèniques i visuals.

  El treball desenvolupat amb la gestió de la sala Conservas, la direcció artística del Festival INN MOTION i la creació d’espectacles amb la companyia de teatre i la intervenció l’han convertida en un punt de referència europeu amb relació a la nova creació escènica.

  Conservas es un dels centres destacats dels moviments socials europeus en el tema de la lliure circulació del coneixement, dret a l’habitatge i a l’ús de l’espai públic. També està involucrada en vàries plataformes d’art i acció.

  La sala es comparteix, se cedeix i es lloga.

 • EL POLVORÍ

  Camí del Polvorí, s/n
  (muntanya de Montjuïc)
  08038 Barcelona
  www.teatrodelossentidos.com

  Disciplines

  Dansa i Música

  Autobús

  Línies 13 i 50 (plaça d’Espanya)

  El Polvorí de Monjuïc és la seu de La Caixa d’Eines del Teatro de los Sentidos des de l’any 2004.

  Avui dia aquest singular espai de creació ha esdevingut:

  • Un referent mundial indispensable dins l’àrea de les poètiques del sentir i les noves tendències escèniques des d’on es projecten processos de recerca i tallers arreu del món. Actualment treballa amb la Universitat de Lille 3 (França), el Centre cultural Il Funaro Pistoia (Itàlia), la Universitat del Prato de Florència (Itàlia), la Universitat La Sapienza de Roma (Itàlia) i l’equip Republique de Copenhaguen (Dinamarca).

  • Un centre de formació amb tallers estables i monogràfics que ha compartit les seves eines amb més d’un miler de joves creadors d’arreu del món, i que des del 2010 organitza cada any, en col·laboració amb la Fundació Universitat de Girona, una diplomatura de postgrau sobre poètiques del sentits i del joc.

  • Un espai de creació i producció que ha permès dur a terme, fins ara, sis noves produccions de la companyia Teatro de los Sentidos, així com altres experiències i creacions artístiques de talleristes de l’Escola, artistes vinculats directament o indirectament amb el llenguatge dels sentits i membres de la companyia. El Polvorí esdevindrà també ben aviat un nou espai d’exhibició temporal a Montjuïc.

  • Un catalitzador i plataforma cultural dels i per als veïns i veïnes del barri que viuen i treballen a la muntanya de Montjuïc.

  També l’any 2010 des del Polvorí es va constituir la Xarxa Internacional de Recerca en Poètiques dels Sentits, la qual integra diferents universitats i entitats del món que treballen sobre aquest àmbit i des de diferents òptiques.

 • EXPERIMENTEM AMB L'ART

  C. de Torrijos, 68
  08012 Barcelona
  www.experimentem.org

  Disciplines

  Dansa i Música

  Metro

  L4 JoanicL3 Fontana

  Autobús

  Línies 22, 24, 28, 87,114 i 116

  L’associació Experimentem amb l’Art va néixer l’any 1993 a Barcelona per iniciativa de l’artista Montse Vives i amb un interès principal que s’ha anat mantenint al llarg dels anys: posar en pràctica estratègies d’aproximació entre l’art contemporani i el públic receptor, a través de projectes molt diversos que s’adeqüin a les necessitats específiques de cada ocasió.

  Per aquesta raó, el treball d’Experimentem amb l’Art ha anat propiciant la col·laboració amb professionals del món de l’art i del món educatiu, que aporten la seva experiència i una mirada plural al context i a la realitat de cadascuna de les propostes.

  L’any 2003 l’associació va inaugurar un espai de gestió pròpia (Espai EART) que possibilita la programació continuada i el suport a projectes que vetllen per la participació del públic en els processos culturals actuals.

  Avui dia l’Espai EART acull una programació que combina la difusió de la pràctica artística mitjançant diferents estratègies (exposicions, xerrades, presentacions…) amb pràctiques educatives relacionades amb l’activitat que es desenvolupa a l’espai.

  També disposa de diversos tallers que, mitjançant convocatòria pública, són ocupats per artistes de diferents disciplines durant un període màxim de 18 mesos. Els artistes residents hi poden desenvolupar projectes i tenir contacte amb altres creadors i amb els diferents projectes que s’impulsen des de l’espai.s’impulsen des de l’espai.

 • LA PODEROSA

  Riereta, 18, 2n
  08001 Barcelona
  www.lapoderosa.es

  Disciplines

  Dansa i Música

  Metro

  L2 Paral·lel L3 Paral·lel i Liceu

  Autobús

  Línies 20, 21, 24, 36, 57, 64, 91, 120, 121 i 157

  La Poderosa. Espai per a la Dansa i els seus Contaminants és un espai de creació i d’agitació cultural gestionat per Las Santas (Bea Fernández, Mónica Muntaner i Sílvia Sant Funk).

  La Poderosa ha esdevingut:

  • un espai des del qual s’impulsen projectes destinats a incentivar la creació i a apropar la dansa a les noves generacions a través de les activitats de formació i el seu programa de mostres informals IN.

  • un espai físic on es desenvolupen projectes de creació i investigació al voltant de la dansa i els llenguatges del cos

  • un espai que acull propostes escèniques i paraescèniques «inclassificables», en què la contaminació, l’ambivalència, la fuga i el no-res són benvinguts.

  • un espai per a la proximitat.

  • un espai per a l’experimentació de tot allò previ al producte escènic.

  • l’espai de treball de Las Santas.

  La Poderosa forma part de la Plataforma Caníbal.

 • NIU

  C. dels Almogàvers, 208
  08018 Barcelona
  www.niubcn.com

  Metro

  L4 Llacuna
  L1 Glòries

  Autobús

  Línies 6, 40, 42, 92, 141, B25, N11, N8 i N6

  Tramvia

  Estació Pere IV (línia T4 – Trambesòs)

  Niu és un centre d’artistes de creació contemporània situat al barri del Poblenou de Barcelona.

  Hi passen i hi treballen músics, discjòqueis, videojòqueis, grafiters, il·lustradors, ballarins i ballarines, performers, fotògrafs, videocreadors, arquitectes efímers i interioristes, entre d’altres creatius en diversos gèneres i llenguatges artístics.

  Niu és una avantguarda creativa per a tot tipus de públics i produeix, mostra i difon creació audiovisual i multimèdia, art digital i música contemporània independent.

  La matèria d’estudi, creació i exhibició de Niu és la cultura «àudio i visual», derivada de la irrupció de la tecnologia digital en el món de l’art, el disseny i la comunicació.

  Les activitats de Niu sumen:

  • ESPAI D’EXHIBICIÓ. Niu és una sala polivalent al barri del Poblenou de Barcelona on es duen a terme exposicions, activitats musicals, audiovisuals i tallers formatius.

  • ORGANITZACIÓ D’ESDEVENIMENTS. Niu organitza de manera regular activitats artístiques fora del seu propi espai: cicles, jornades, festivals, mostres...

  • AGÈNCIA D’ARTISTES. Niu ofereix serveis d’assessorament i gestió artística per a empreses, institucions i festivals. El contacte continu amb tot tipus de creadors i artistes d’avantguarda permet proposar continguts artístics d’alta qualitat.

  • SERVEIS A L’ARTISTA. Niu ofereix als artistes diferents serveis de qualitat a baix cost en àrees com ara espais de treball i d’assaig; allotjament web i contractació de dominis; serveis d’impressió de qualitat a baix cost; assessoria comptable; gabinet de premsa i comunicació…

  • FORMACIÓ. Niu organitza de manera regular tallers formatius per a estudiants i professionals al voltant de diversos aspectes de la creació visual, musical i gràfica contemporànies.

  • RÀDIO ONLINE. Piu és el canal de ràdio per Internet de l’espai artístic contemporani Niu. Programa música electrònica de qualitat les 24 hores del dia.